top of page

Stiftelsen Asta og SIKRI AS med strategisk samarbeid


Ved stiftelsens avdeling i Vestby ble det startet opp en pilot med PixEdit allerede i fjor sommer.


Stiftelsen Asta inngikk på slutten av året i fjor en avtale med SIKRI AS om bruk av deres programvare PixEdit for produksjon av digitale dokumenter.


Samarbeidet ble innledet i fjor sommer. Da ble det igangsatt en pilot ved stiftelsens avdeling i Vestby hvor bruk av programvaren ble testet ut sammen med stiftelsens registreringsprogram Asta 7.

Store aktører En rekke store selskaper som Acos, SIKRI AS og EveryTieto benytter seg i dag av PixEdit programvare i sine sakarkivsystem. PixEdit som ble kjøpt opp av SIKRI AS i 2020 er integrert med løsningene fra disse leverandørene, slik at behandlede dokumenter sendes rett til sakarkivsystemet. Stiftelsen Asta er en stor aktør på digitalisering av sakarkivsystemer og fagsystemer.

Asta 7 Stiftelsen Asta har utviklet sin egen programvare for beskrivelse og forvaltning av eldre, avsluttede arkiver, Asta 5. Arvtakeren til dette programmet ble lansert i fjor under navnet Asta 7. Dette nye registreringsprogrammet for historiske arkiver vil gi mange, nye muligheter i tiden fremover. Der Asta 5 bare var en ren katalogfunksjon, vil man i Asta 7 også kunne ta inn digitaliserte arkiver inkludert de mediekonverterte dokumentene.

Digitalisering De siste årene har Stiftelsen Asta opplevd stor pågang i forbindelse med oppdrag knyttet til digitalisering. Faktisk er mer enn 70% av ordrereservene relatert til dette feltet.

Daglig leder Morten A. Evensen i Stiftelsen Asta har inngått et strategisk samarbeid med SIKRI AS,


Felles nytte -Ved å ta i bruk en så kjent og utprøvd programvare som PixEdit unngår vi å binde opp store ressurser på brukerstøtte. Dermed kan vi heller fortsette å ha fokus på de områdene vi er best på, sier daglig leder Morten A. Evensen i Stiftelsen Asta. Han har stor tro på at samarbeidet mellom SIKRI AS og Stiftelsen Asta vil bli til stor, felles nytte i årene som kommer.


PixEdit blir i disse dager tatt i bruk også ved stiftelsens hovedkontor i riksarkivbygningen i Oslo.262 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page