Organisasjonsmessige endringer kan tilsløre oversikten over hva man egentlig sitter på av arkivmateriale. Da kan en kartlegging av arkivbestanden gi verdifulle svar.
Ekstra utfordrende er det når endringene og fusjonene blir mange, og pågår over lang tid. Ved flytting til nye lokaler er det heller ikke alltid at alt arkivmaterialet følger med på lasset. Arkiver krever mye plass, og å finne egnet sted for lagring kan være utfordrende. Dette er nok en virkelighet som mange organisasjoner nikker gjenkjennende til, kanskje også ispedd litt dårlig samvittighet.
Ønsket kartlegging Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås utenfor Oslo ønsket imidlertid å ta grep. I sommer tok de derfor kontakt med stiftelsen for å få bistand til en kartlegging av deler av arkivbestanden til Institutt for matematiske realfag og teknologi (IMT).
Mette Merete Gaulin Karlsen ved Dokumentsenteret i NMBU så frem til en grundig kartlegging av arkivbestanden til Institutt for matematiske realfag og teknologi ved NMBU. Bildet er tatt samme dag som materialet ankom stiftelsens avdeling i Vestby.
Lagret eksternt Materialet har i flere år vært lagret på Kråkstad utenfor Ski. I begynnelsen av denne måneden ble arkivmaterialet transportert til stiftelsens avdeling i Vestby.Når arkiver er pakket ned for lagring i esker er det ikke alltid like lett å vite hva man sitter på. For å få nødvendig oversikt må materialet derfor opp i hyller og sorteres.
Mange forløpere Ved oppstilling av materialet i arkivreolene kunne vi raskt konstatere en rekke forløpere til Institutt for matematiske realfag og teknologi. Etter sortering av materialet ble det utarbeidet en ny bestandsoversikt. Denne gir NMBU en tydeligere oversikt over innholdet i bestanden. Og om de senere skulle ønske å ordne arkivmaterialet har de nå også fått et enda bedre grunnlag for å gjøre nettopp det.
Klart for retur Kartleggingen er nå fullført, og materialet returnert til NMBU på Ås.
Comments