top of page

Ny vår for Arkivportalen?

Oppdatert: 30. mar. 2023


-Vi ønsker å gi brukerne av Arkivportalen en bedre opplevelse. Derfor har stiftelsen startet en dialog med Arkivverket. Fokuset er satt på brukervennlighet, informasjon og bestillingsfunksjonene.


Det sier Ole Anders Lundgaard Evensen fra Stiftelsen Asta. Han har fått ansvaret for kontakten med Arkivverket. Når tiden er moden vil det bli tatt en gjennomgang av de konkrete tingene som kommer ut av dette arbeidet.

Stiftelsen Asta Stiftelsen ble opprettet i 1995 av Riksarkivaren og Landslaget for privatarkiver (i dag Arkivforbundet).

Arkivportalen Arkivportalen er en nasjonal søketjeneste hvor du finner informasjon om hvilke historiske arkiver og dokumenter som befinner seg i Norge. Portalen ble opprettet i 2010.

På Arkivportalen kan du søke og bla i digitale arkivkataloger. I portalen kan du også se hvilke institusjoner som har avlevert sine arkiver, og du får informasjon om hvor disse arkivene er oppbevart. Arkivverket og en rekke andre arkiver og museer bruker Arkivportalen til å publisere informasjon om sine arkiver. Det er Stiftelsen Asta som har utviklet og drifter Arkivportalen.


Forventninger

-Når dette er gjort vil vi åpne for tilbakemeldinger fra resten av miljøet, sier Evensen. Han har forventninger til at portalen skal bli lettere å bruke for nye brukere, og ønsker seg også en bedre bestillingsfunksjon for de institusjonene som bruker det.


Ole Anders Lundgaard Evensen er arkivkonsulent i Stiftelsen Asta.


Asta 5 og 7 Asta 5 er et komplett program for beskrivelse og forvaltning av eldre, avsluttede arkiver. Programmet har vært stiftelsens arbeidshest i en årrekke. Asta 5 blir nå gradvis faset ut til fordel for arvtakeren Asta 7, som Arkivverket tester ut nå.


Tror på forbedret brukeropplevelse -Det er ikke noe mer data som skal hentes ut av Asta 5, så mulighetene begrenser seg til de dataene som allerede er tilgjengelige, forklarer Ole Anders. Han har tro på at den totale opplevelsen for brukerne av Arkivportalen vil bli forbedret når prosessen er ferdigstilt.


229 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page