top of page

Møt gutta bak Asta 7’s grensesnitt


BLID GJENG. Fra venstre: Produkteier Håkon Jensen, Tanveer, Hafiz, daglig leder Morten A. Evensen, Emon, Niaz og Ashrafuzzaman. Foto: Lars Erik Hjorthaug.


Et utviklingsteam i Dhaka i Bangladesh har stått helt sentralt i utviklingen av stiftelsens programvare Asta 7. Denne uken kom noen av dem på besøk til oss i Norge.


Cefalo Stiftelsen har gjennom mange år hatt et nært samarbeid med Cefalo. Selskapet har spesialisert seg på langtidsutleie av fulltidsutviklere til det norske markedet gjennom sitt heleide datterselskap i Dhaka. Teamet i Dhaka som har arbeidet med å utvikle programvaren Asta 7 for stiftelsen består av ti personer. Halvparten av disse tok turen til Norge denne uken. Senior programvareingeniør Ashrafuzzaman Purno har hatt det faglige ansvaret for teamet i Dhaka, mens produkteier Håkon Jensen i stiftelsen har hatt det overordnede ansvaret for utviklingen fra Oslo.

Store avstander På grunn av den store avstanden har kommunikasjonen mellom utviklere og ansatte i stiftelsen gjennom flere år vært nettbasert. Derfor var det nok ekstra tilfredsstillende for alle parter endelig å kunne møtes ‘live’. Avdeling for arkivordning og mediekonvertering og Avdeling for programvare og elektroniske arkiv i stiftelsen benyttet derfor anledningen til møter og kontakt med teamet denne uken.

Nicolai Evensen og avdelingsleder Frode B. Reime ga en demonstrasjon av arbeidsflyten ved skanning i PixEdit mot Asta 7. Foto: Marianne B. Spilde.

Demonstrasjon av arbeidsflyt Teamet fikk en demonstrasjon av hvordan vi jobber, og en gjennomgang av arbeidsflyten når vi bruker Asta 7 i skanningsprosessen. Asta 7 kjenner de naturligvis godt, men skanneprogrammet PixEdit som stiftelsen benytter er litt mindre kjent. De fikk derfor en gjennomgang av arbeidsflyten mellom Asta 7 og PixEdit.


Omvisning overrasket Det ble også tid til en omvisning i riksarkivbygningen. Cefalo-utviklerne ble overrasket over dimensjonene, og ikke minst over at de fleste av arkivene de fikk se faktisk er fritt tilgjengelig for folk. De syntes det var interessant å se med egne øyne arkivmateriale som blir registrert i Asta 7.

Frode B. Reime tok med teamet på omvisning i stiftelsens magasin i riksarkivbygningen. Foto: Marianne B. Spilde.

Avdeling Vestby Mot slutten av uken ble stiftelsens avdeling i Vestby avlagt et tilsvarende besøk, før ferden gikk videre til Arkiv Øst i Sarpsborg. Arkiv Øst var stiftelsens første kunde som migrerte fra Asta 5 til Asta 7. Arkivinstitusjonen har bidratt med mange nyttige og verdifulle bidrag til utviklingen av Asta 7 underveis i prosessen.

Likte det norske været Etter besøket i Sarpsborg går turen videre til Bergen, København og Italia for de dyktige utviklerne. Mest av alt likte de været her på Østlandet, ettersom temperaturen om sommeren her er som vinteren i Bangladesh...


138 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page