top of page

Asta Drift går til Azure
Våre driftskunder har frem til nå vært tilknyttet et datasenter driftet av Narvik-firmaet Funn IT. Dette har vært en løsning vi har vært svært fornøyde med. Men teknologien utvikler seg, og stadig færre ser det som fornuftig å drifte egne datasentre.

Azure Som en konsekvens av dette har vi nå begynt arbeidet med å flytte våre tjenester til Microsoft Azure.

-Funn IT har lenge vært godt etablert i Microsoft-skyen, og tilbyr allerede et bredt spekter av tjenester knyttet til Azure. For stiftelsen er det derfor betryggende å ha deres kompetanse i ryggen, sier driftssjef Henning Hansen i Stiftelsen Asta.

Skytjenester Skytjenester har lenge vært et kontroversielt emne i arkivsektoren på grunn av Arkivlovens bestemmelser om å føre arkiver ut av landet.

-Vi er derfor glade for at Microsoft har etablert to datasentre i Norge (Norway west, Norway East), samt gjort det mulig å begrense hvor dataene oppbevares. Våre data blir ikke videre kopiert til andre regioner enn disse to. Vi er derfor trygge på at våre kunders data blir oppbevart i henhold til gjeldende bestemmelser. Samtidig kan vi tilby en bedre tjeneste, sier Hansen.

Tofaktorautentisering Trafikken vil som tidligere være kryptert.

-Vi har også mulighet til å tilby andre sikkerhetsløsninger som en del av Asta drift som for eksempel tofaktorautentisering gjennom Microsoft Virtual Desktop (krever egen lisens). Dette muliggjør også at man ikke lengre trenger å installere klienten lokalt, men kan kjøre den via et virtuelt skrivebord. Ta kontakt med oss på asta@stiftelsenasta.no dersom du ønsker mer informasjon om dette, oppfordrer Hansen. Han legger til at stiftelsens kunder i utgangspunktet ikke trenger å gjøre noe for å forberede seg på denne overgangen. Alt vil bli gjort i bakgrunnen. Så lenge brannmur-unntakene ikke er satt på en IP-adresse, vil Asta fungere som normalt.

Asta 7 -Denne løsningen vil også kunne være mer tilpasset Asta 7 når denne versjonen er på plass. Vi gleder oss til å kunne tilby kundene våre en moderne skyløsning fra en av de mest erfarne leverandørene i markedet, avslutter Henning Hansen.

96 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page