Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

-Wir fahren gegen Wiesbaden!

WIESBADEN: Destinasjonen for årets fagtur. Bilde: Google Maps.

Stiftelsen har i mange år arrangert fagturer hver høst for sine ansatte. Det startet forsiktig rundt årtusenskiftet med turer til Sogndal og Stockholm. Siden den gang har stadig mer eksotiske reisemål rundtomkring i Europa kommet til.

Europa rundt
Køben og London ble besøkt allerede i 2010 og 2006. Men også Dublin, Krakow, Lisboa, Budapest og St. Petersburg har tatt mot kunnskapstørste seminardeltakere fra Sognsvann i Oslo, for å nevne noen byer. I fjor gikk turen til Madrid i Spania, førstkommende fredag står Wiesbaden i Tyskland for tur.

Digitalisering
Stiftelsen Asta har lagt ned mye ressurser på å bli en aktør å regne med innenfor digitalisering. Dette blir da også hovedtemaet for fordypning på høstens seminar i delstaten Hessen. Når den faglige delen er avviklet, bør det bli rikelig med tid til også å få med seg noen av egnens severdigheter.

Wiesbaden og Mainz
Wiesbaden har litt over 270 000 innbyggere, og er nok mest kjent for sitt medisinske mineralvann, kurbadene og kasinoet. Wiesbaden ble mindre ødelagt av allierte luftangrep under 2. verdenskrig enn mange andre tyske byer. Mye av den originale bygningsmassen står derfor intakt. Like heldig var ikke nabobyen Mainz, som ligger kun et kvarter unna med tog. Mainz er en av de eldste byene i Tyskland. Store deler av byen måtte gjenoppbygges etter krigen. Mainz har en stolt fortid, og ble opprinnelig grunnlagt som romersk garnisonsby. Johann Gutenberg oppfant boktrykkerkunsten i denne byen, og trykte sin berømte bibel her rundt 1455.

Vi gleder oss!

14. oktober 2019

Kontakt oss