Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

Vant anbudskonkurranse

Stiftelsen har vunnet en anbudskonkurranse hvor vi skal levere digitalisering og innsynsløsning for Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku).

Mer konkret skal Stiftelsen Asta klargjøre og digitalisere papirarkivene fra Dikus forløpere: Program for kunstnerisk utviklingsarbeid (PKU), Norgesuniversitetet (NUV) og Sentralorganet for fleksibel læring i høgre utdanning (SOFF). De digitaliserte filene skal Diku til slutt ha tilbake for fremfinning og oppslag.

Forløpere
I 2004 ble NUV og SOFF slått sammen og ble til NUV. I 2018 var det en sammenslåing av NUV, Program for kunstnerisk utviklingsarbeid (PKU) og Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU), som ble til Diku. Videre har Diku ansvaret for et papirarkiv som tidligere hørte til under Kunst-og designhøgskolen i Bergen (KHiB) og deretter Universitetet i Bergen (UiB).

Asta 7
Vårt nyutviklede program Asta 7 er en plattform for både digitalisering og innsyn. Vi vil gi Diku fremfinning i skannet arkiv gjennom Asta 7, som betjener både digitaliserte papirarkiver og uttrekk fra elektroniske journaler.

OCR-behandles
Arkivene det er snakk om er både med og uten elektronisk journal. Det er en blanding av formater, inkludert bøker og CD’er. I avtalen inngår det at alt materialet skal OCR-behandles og gjøres søkbart i Asta 7. Materialet skal avleveres til Arkivverket, og blir altså gjort tilgjengelig for kunden i Asta 7.

12. mars 2021

Kontakt oss

 • Bilde av Morten Evensen
  Morten Evensen
  Daglig leder -
  (+47) 901 50 049
 • Bilde av Cille Jacobsen
  Cille Jacobsen
  Leder Avdeling for programvare og kurs -
  (+47) 21 38 65 27
 • Bilde av Frode Reime
  Frode Reime
  Leder Avdeling for arkivtjenester -
  (+47) 21 38 69 78
 • Trond Negaard
  Leder Avdeling for elektronisk uttrekk -
  (+47) 922 98 849
 • Håkon Jensen
  Produkteier -
  (+47) 928 64 670
 • Henning Hansen
  Driftssjef/kursholder -
  (+47) 21 38 61 92