Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

Forbedret Arkivportal: -Tillitserklæring fra miljøet

Driftssjef Henning Hansen i Stiftelsen Asta sier seg godt fornøyd med tilbakemeldingene fra arkivmiljøet.

Fire nye institusjoner er registrert på Arkivportalen siden nyttår, og flere er på vei. En dialog med Arkivverket om å lage en integrering med Digitalarkivet er også innledet.

Arkivportalen er en søketjeneste som er utviklet og drevet av Stiftelsen Asta. Tjenesten ble etablert i 2010, og siden relansert i ny drakt i 2018.

Institusjonene som er registrert på Arkivportalen så langt i 2019 er:

  • Varanger Museum
  • Misjonskirken i Norge
  • Vegmuseet
  • NAV Øst-Viken Dokumentsenter - Nord

Samlet har 84 depotinstitusjoner så langt publisert godt over 60 000 arkiver til portalen. I tillegg er det registrert interesse fra enda flere om å registrere seg til portalen.

Arkivportalen klart forbedret
-Dette er en tillitserklæring fra miljøet, sier en fornøyd driftssjef Henning Hansen i Stiftelsen Asta. Han legger til:

-Vi har hørt på tilbakemeldingene vi har fått fra arkivmiljøet. Vi har gjort en rekke feilrettinger, og nye Arkivportalen fremstår som klart forbedret, sier Hansen. Institusjonene kan nå i større grad selv endre hvordan de fremstår på portalen enn tidligere. Selvbetjeningsløsningen i kombinasjon med en svært forbedret søkefunksjon har gjort portalen enda mer attraktiv for institusjonene, tror han.

Integrering med Digitalarkivet?
Stiftelsen Asta ønsker også et samarbeid med Arkivverket om å lage en integrering med Digitalarkivet. Samtalene er helt i startgropen. Digitalarkivet har et rikholdig innhold av bilder og dokumenter. Om alt går som stiftelsen håper, vil brukerne av Arkivportalen etter hvert få tilgang til mer innhold på ett og samme søk.

Vil fortsette å lytte til brukerne
-Vi vil fortsette å lytte til hvilke behov brukerne har, og utvikle Arkivportalen i tråd med tilbakemeldingene vi får. Har du ennå ikke begynt å bruke den nye portalen? Da oppfordrer vi til å lese informasjonen vi lenket til i forbindelse med relanseringen, avslutter Hansen.

Klikk her for informasjon for å bruke den nye Arkivportalen.

02. april 2019

Kontakt oss