Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

Uttrekk: Ny maskin fordobler kapasiteten 

Driftssjef Henning Hansen gleder seg over økt kapasitet på uttrekksprosjekter.

Stiftelsen har gått til innkjøp av en ny og kraftig server. Hensikten er å øke produksjonskapasiteten på uttrekk. 

«The Beast» 
Beistet har en EPYC 16 kjerners prosessor, 128 gb ram, og 4 TB SSD disker. Maskinen ble satt opp og klargjort for bruk i går, og har blitt plassert i et lukket nettverk uten ekstern tilgang. Dette er for å ivareta datasikkerheten.  

Trenger ikke datasenter 
-Det finnes selvsagt kraftigere servere på markedet, men vi trenger ikke noe datasenter. Det sier en smilende og fornøyd driftssjef Henning Hansen i Stiftelsen Asta.

 

Kabinettet er på størrelse med et lite hundehus. Dermed burde det være godt med plass til å installere flere server-beist om behovet skulle melde seg…

Fordobler produksjonskapasiteten 
-Med innkjøpet forbedrer vi kraftig kapasiteten vår til å ta uttrekksprosjekter for kunder. Selve maskinen er designet for å kunne være vert for seks samtidige produksjonsmiljøer. Dette kommer i tillegg til den kapasiteten vi allerede har fra før. Maskinen nær fordobler vår produksjonskapasitet, og dokumenthåndtering vil nå gå atskillig raskere, sier Hansen. 

Arkivloven hindrer skylagring 
-Vi håper at dette vil være den siste fysiske maskinen vi investerer i av denne typen. I fremtiden ønsker vi å kunne plassere alle slike løsninger i skyen. Da vil vi ha tilgang til langt bedre maskinvare til lavere priser. Det er Arkivloven som legger begrensninger på lagring i skyen i dag. Vi imøteser derfor en endring av Arkivloven som gjør dette tillatt, avslutter Henning Hansen.

11. mars 2020

Kontakt oss