Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

Styrker laget med ny produkteier

Håkon Jensen har startet i ny jobb som produkteier i Stiftelsen Asta.

Haldenseren Håkon Jensen (41) startet denne uken i ny jobb som produkteier i Stiftelsen Asta. Oppdraget har han fått gjennom firmaet Magnisent AS som han er deleier i. Han får ansvar for programvareutviklingen for en periode på 1-2 år.

Stiftelsen går nå inn i en periode hvor man blant annet skal utvikle arvtakeren til Asta 5. I flere år har programvareutviklingen i Stiftelsen Asta handlet om å sanere «teknisk gjeld», og skape en ny plattform for videre utvikling for fremtidige funksjonelle krav.

Må rette blikket utover
-Vi er nå i en situasjon hvor både Arkivportalen og fundamentet for et nytt Asta er på plass. Stiftelsen må rette blikket utover og søke råd og innflytelse fra brukermiljøene. Tiden er derfor moden for at vi styrker produkteierskapet, sier  Morten A. Evensen, daglig leder i Stiftelsen Asta. 

Daglig leder Morten A. Evensen i Stiftelsen Asta.

Solid bakgrunn
Valget falt på Håkon Jensen. Han har en bachelor i IT med fokus på utvikling og programvaredesign. Han har også en master innen kunstig intelligens og lang erfaring innen produktutvikling og teknisk prosjektledelse.

-Håkon kommer til oss fra NAV der han har vært teamleder i en omstillingsfase som kan ligne på det vi opplever i arkivsektoren for tiden, forklarer Evensen.

Escenic
Håkon Jensen har tidligere arbeidet i Escenic. Dette er et selskap som står bak CMS (Content Managment System) programvare for større mediehus.

-Fokus der var på tilpassing av systemet slik at redaksjonelt innhold ble beriket og publisert på Internett. Senere ble jeg også leder for konsulentavdelingen samme sted, sier Jensen.

NAV
-I NAV arbeidet jeg blant annet med å fase ut systemet Infotrygd. En av oppgavene var tilrettelegge for avlevering av data om blant annet sykepenger og foreldrepenger. Dette var ganske nytt for NAV, som inntil da hadde hatt det meste av arkivbeholdningen i papirformat. I min nye jobb i Stiftelsen Asta sitter jeg litt i den andre enden av bordet, sier Jensen.

Asta 7 hovedfokus
-Asta 5 er nå i modus for vedlikehold. Hovedfokus fremover blir derfor å utvikle neste versjon av Asta, Asta 7. Det første året vil handle om å kickstarte Asta 7, og som vi vil kunne bygge videre på. Vi skal møte et fremtidig behov som vil være mye mer digitalt enn i dag. All funksjonalitet som ligger i Asta 5 skal imidlertid også flyttes over i det nye systemet, sier han.

Viktig å involvere interessenter
-Hovedoppgaven fremover blir å snakke med de som nå jobber med å utvikle Asta, og se på fremtiden til det nye systemet. Det vil være viktig å involvere interessenter slik at vi får et system som dekker deres fremtidige behov avslutter Jensen.

02. mars 2020

Kontakt oss