Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

Riksarkivet 200 år:

Se vår videohilsen

Riksarkivet fyller 200 år i dag.

Stiftelsen Asta er mangeårig samarbeidspartner med Riksarkivet og leietaker i Riksarkivbygningen. Det var derfor naturlig at også vi ble invitert til Riksarkivets store jubileumskonferanse i dag.

200 år med riksarkiv
Den første bestemmelsen om Riksarkivet i den nye norske staten etter 1814 kom 6. juni 1817. Som Arkivverket skriver på sin hjemmeside, bestemte den norske regjeringen at en del av Departementsgården i Christiania skulle benyttes til arkivformål. Arkivet skulle bestå av to deler. Den første var de delene av det gamle arkivet på Akershus slott som gjaldt hele landet. Den andre delen var protokoller og dokumenter fra den nye norske sentraladministrasjonen, i den grad de var bevaringsverdige. Dette er bakgrunnen for at Riksarkivet i dag kan feire 200 år. Den norske statsmakten har likevel hatt arkiver rundt seg så lenge vi har hatt skriftlige dokumenter.

Videohilsen
Temaet på konferansen er Riksarkivet før, nå og i fremtiden. I takt med tiden ønsket Riksarkivet å motta hilsener i innspilt og digital form, som skal vises under konferansen.  I videoen under kan du se vårt bidrag i anledning denne store dagen.

Vi gratulerer Riksarkivet med 200 år!

 

02. juni 2017

Kontakt oss