Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

"Rask bedring og god frokost"

Mediebedriftenes Landsforening (MBL)

  • MBL har 418 medlemsbedrifter hvorav 185 avisbedrifter (2018). De andre medlemmene er blant annet distribusjonsbedrifter, trykkerier og fjernsynsselskaper. Medlemsavisene representerer omtrent 97 prosent av det totale avisopplaget i Norge

  • Foreningen er tilsluttet NHO og Norsk Presseforbund. 
  • MBL utarbeider egen avisstatistikk og publiserer årlig Aviskatalogen som inneholder opplysninger om medlemsavisene samt en del markedsinformasjon. Frem til 2008 utga organisasjonen fagbladet Dagens Medier.

  • Organisasjonen skiftet navn fra Norske Avisers Landsforening (NAL) sommeren 2001 for å åpne for Internett-aviser og andre ikke-typiske papiraviser. NAL var grunnlagt i 1958 til erstatning for det tidligere Norske Avisutgiveres Landsforbund (stiftet 1947), som var en sammenslutning av Osloavisenes Forening (stiftet 1912) og Norsk Bladeierforening (stiftet 1910).

Kilde: Store Norske Leksikon

Stiftelsen har ordnet ti hyllemeter med materiale etter Mediebedriftenes Landsforening (MBL) med forløpere. Sammen med fotografier, statistikk og annet referansemateriale, kom vi også over en artig sak produsert i reklameøyemed for Osloavisenes Forening.

Norsk pressehistorie
Osloavisenes Forening er gammel og ærverdig, og ble stiftet helt tilbake i 1912. Sammen med den enda eldre Norsk Bladeierforening (stiftet 1910) gikk de i 1947 sammen og stiftet Norske Avisutgiveres Landsforbund. Forbundet endret i 1958 navn til Norske Avisers Landsforbund. Et siste navnebytte kom i 2001,til Mediebedriftenes Landsforening.

Tørst yrkesgruppe?
Bladfyker var i tidligere tider kjent for å være en yrkesgruppe som nok satte litt mer pris på  alkoholholdige drikker enn andre. Vi skal ikke ta stilling til om den påstanden holder verken vann eller øl. Men vi fant uansett denne reklamesaken blant dokumenter etter Osloavisenes Forening med følgende bilde og tekst:

-Det eneste jeg nå riktig trenger er en kald øl!

Deretter kommer ordene vi antar er beregnet på dagen derpå:

"Ved hodepine tas 1-2 tabletter i et 1/4 glass vann, rystes forsiktig, og drikkes når alt er oppløst.

Med ønsker om rask bedring og en god frokost."

Vi registrerer at ordet forsiktig er blitt streket under av en tidligere mottaker, og at det i teksten også blir oppfordret til å innta de vedlagte hodepinetablettene med en forsiktig dose vann (kun 1/4 glass)...

20. desember 2019

Kontakt oss