Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

Norges Judoforbund 50 år neste år

Asta kastet om på arkivene

Norges Judoforbund satte for snart fire år siden i gang med det de har kalt Historikkprosjektet. Arbeidet ble initiert for å rydde i arkivmateriale slik at de best kunne få synliggjort forbundets historikk. Tanken var at prosjektet skulle gå frem til 2017 hvor NJF kan notere seg for et pent jubileum. Da feirer nemlig NJF hele 50 år som forbund.

Norges Judoforbund håper arbeidet som nå er utført vil gjøre det enda lettere å finne frem til godbiter i arkivet. Personene som er tilknyttet Historikkprosjektet finner stadig ting av interesse:

 -Mye materiale er allerede blitt gjort tilgjengelig på hjemmesiden til prosjektet . Mer stoff vil også bli publisert fortløpende på web, sier Geir Åstorp Reehorst som er leder i prosjektet. Etter at papirarkivet til Norsk Judoforbund nå er ordnet, sitter forbundet nå igjen med vel 20 hyllemeter med oversiktlig materiale. Dette skal avleveres til Riksarkivet, og vil også publisert på Arkivportalen.no. 
NJFs Historikkprosjekt har vært støttet av Norsk kulturråd med 75.000 kroner. Ønsker du å lese mer om prosjektet, kan du gå inn på deres hjemmeside, http://judoinfo.no/
Tre fornøyde herremenn foran NJFs nyordnede arkiv. Fra venstre Erik Barstad fra Stiftelsen Asta, leder for Historikkprosjektet Geir Åstorp Reehorst og leder i NJF, Kristoffer Halmøy.
05. april 2016

Kontakt oss