Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

Det 7. norske arkivmøte:

Stiftelsens stand godt besøkt

Stiftelsen Asta deltok med egen stand på det 7. norske arkivmøte på Fornebu 5.-6. april. Det var to dager med tett program og 350 faginteresserte delegater. Våre utsendte medarbeidere Trond Negaard og Kesia Eidesen rapporterer om god stemning under arrangementet.

–Det var hyggelig og lærerikt å delta på årets arkivmøte. Dette er en sentral begivenhet for oss i arkivbransjen. Vi hadde mye besøk på standen, der vi informerte om stiftelsen og viste hva vi tilbyr av tjenester. Og twistbollen var som alltid populær, smiler Trond Negaard og Kesia Eidesen.
 
En uformell møteplass
– Arkivmøtet er en uformell møteplass der vi møter interessenter fra Arkivverket, kommunale arkivdepoter og dessuten flere av våre tidligere, nåværende og kommende kunder. Vi er glade for å stå på stand under arkivmøtet, for dette er en veldig hyggelig anledning til å slå av en prat utenfor møterommet, fortsetter de.

Nysgjerrige på uttrekk
De besøkende på standen til stiftelsen har vært spesielt nysgjerrige på uttrekk og nyheter om programvaren ASTA. Andre ønsker hjelp med å få oversikt og orden i papirarkivene sine.
-Vi tilbyr gratis kurs i uttrekk og uforpliktende gratis befaringer. Vi håper derfor å se de som kom bort til oss igjen ved en senere anledning, forteller de to, og fortsetter:
-Stiftelsen satser på uttrekk og jobber nå med å sluttføre utviklingen av verktøyet ASTA Mapper som kommer til å forenkle og effektivisere arbeidet med å produsere godkjente uttrekk for deponering. ASTA Mapper er allerede i bruk, og har vist at det fungerer. I løpet av 2016 vil vi tilby drift av Asta 5-baser i samarbeid med Evry Cloudservices. Denne leverandøren er valgt fordi de kunne garantere datasenter som er lokalisert i Norge. Brukeren får da tilgang til Asta fra skrivebordet. Sentral driftsløsning av Asta 5 passer for virksomheter som ikke ønsker å drifte egen Asta-base. Med en sentral driftsløsning trenger man bare tilgang til Internett for å benytte Asta 5, forteller Kesia og Trond.
 
ASTA Mapper – arkivarens beste venn?
Asta Mapper har funksjonalitet som gjør at man ikke må ha spesialisert IT-kompetanse for å gjennomføre et uttrekk. Det er et helhetlig verktøy som er tilgjengelig for arkivaren. Programmet analyserer databasen og viser avvik og feil i uttrekket, som behandles direkte i Asta mapper. Sagt annerledes tar Asta Mapper uttrekket tilbake til arkivaren. Brukergrensesnittet er oversiktlig og funksjonelt. Vi har derfor store forventninger til dette programmet i tiden fremover, avslutter Kesia Eidesen og Trond Negaard.

Kesia Eidesen og Trond Negaard fra Stiftelsen Asta var godt fornøyd med responsen de fikk fra besøkende på standen under det 7. norske arkivmøte.
ASTA ble trukket frem i ulike sammenhenger under arkivmøtet på Fornebu. På bildet ser vi seniorrådgiver Jon Bjerkelien fra Statnett SF som nevner stiftelsen i foredraget «Verdi som kommunikasjon – En ISO-basert tilnærming til dokumentasjonsforvaltning». Bjerkelien brukte ASTA (forkortelse for arkivsystemer for alle, red. anm.) som eksempel for å få frem poenget med at man trenger arkivrutiner og standarder for alle.
08. april 2016

Kontakt oss