Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

Asta Drift: Populær tjeneste

Stiftelsen Asta opplever stor pågang i 2020 fra kunder som ønsker tjenesten Asta Drift. Det er driftssjef Henning Hansen godt fornøyd med.

Asta Drift er en sentral driftstjeneste som lar deg forholde deg til kun en leverandør. Ordningen blir stadig mer populær. Hittil i år er det allerede inngått en rekke nye avtaler.

Asta Drift – ett kontaktpunkt
-Kunden slipper å måtte forholde seg til andre leverandører. Vi tar hånd om alt som har med Asta og Arkivportalen å gjøre, og vi blir deres kontaktpunkt for alle ting i Asta. Det sier driftssjef Henning Hansen i Stiftelsen Asta.

Rask brukerstøtte
Som Asta Drift-kunde slipper man å måtte be om tilgang fra eksterne leverandører når et problem skal løses. Dermed kan problemene løses nesten med en gang.

-Vi som jobber med brukerstøtte har mange års erfaring med programvaren Asta. I tillegg har vi erfaring både med den tekniske så vel som den arkivfaglige siden av Asta. Akkurat den kombinasjonen kan noen ganger ikke overvurderes, mener han.

Regelmessige oppdateringer
-I motsetning til enkelte andre leverandører leverer vi alltid siste versjon av programvaren til våre brukere. Driftskunder får også med Asta Online gratis når de tegner avtale om Asta Drift, fortsetter Hansen.

Du kan lese mer om Asta Online ved å klikke på lenken under:

Funn IT
Stiftelsen bruker den etablerte IT-aktøren Funn IT som samarbeidspartner. Det nord-norske selskapet leverer et stort antall tjenester til blant annet helsesektoren, oppdrettsnæringen og kulturinstitusjoner.

-Funn IT har vært svært imøtekommende i forhold til våre behov og de krav vi har stilt til tjenesten. Funn IT bruker i tillegg kun datasentre som er fysisk plasserte i Norge, sier Hansen. Han skryter av samarbeidet så langt:

-Vi er veldig fornøyde både når det gjelder responstid, men også på kvaliteten på tjenesten. Stiftelsen Asta bruker faktisk samme leverandør også på våre egne tjenester, sier driftssjefen.

 

-Få feilmeldinger og få klager. Det er fasiten på tjenesten Asta Drift så langt, sier driftssjef Henning Hansen.

Back-up hver natt
I tillegg til den vanlige back-up tjenesten som blir utført på maskinene, så blir det også tatt øyeblikksbilder hver natt av alle maskinene. En back-up er en sikkerhetskopi av data lagret på maskinen. Et øyeblikksbilde gjør det imidlertid mulig å sette maskinene tilbake akkurat slik de var før et tenkt problem hadde oppstått.

Stabil tjeneste, få klager
-Tjenesten er svært stabil. Vi har få feilmeldinger og har også fått svært få klager, sier Hansen.

En rekke avtaler er signert
I løpet av første kvartal har Stiftelsen Asta allerede signert en rekke nye avtaler om Asta Drift.

-Fremover håper vi enda flere vil se fordelen av å legge tjenestene sine hos oss, avslutter en fornøyd Henning Hansen.

28. februar 2020

Kontakt oss