Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen

2020: Et usedvanlig halvår

Daglig leder Morten A. Evensen tilbake på et utfordrende halvår, og ønsker alle kunder, samarbeidspartnere og ansatte en god sommer.

Koronaviruset  har preget Norge i 2020. Daglig leder Morten A. Evensen ser tilbake på et usedvanlig halvår for Stiftelsen Asta.

"Fredag den 13. mars 2020 blir ikke glemt med det første. Sammen med resten av statlig sektor stengte Arkivverket dørene denne dagen. Stiftelsen er en liten bedrift som er avhengig av å levere for å overleve. Som leietaker i Riksarkivbygningen var vi satt på gata. Arbeidet var igjen der inne og kunne ikke løses fra hjemmekontor. Hva nå?

Det er mange ordtak som kan beskrive tiden som kom etter dette. Det vi har lagt bak oss er enestående. Etter at sjokkbølgene hadde lagt seg begynte en voldsomt kreativ og hektisk periode. Permitteringsvarsler ble sendt ut og trukket tilbake, ROS-analyser, skiftordning for bruk av lokaler, nettkurs utviklet i rekordfart, nytt produksjonslokale leies og settes opp, osv. osv. Alt fra hjemmekontor og via endeløse nettmøter. Av skjær nødvendighet var vi alle blitt voldsomt kreative, smidige og beslutningsdyktige. Et virus hadde oppnådd mer enn 1000 forretningsutviklere kan drømme om.

I løpet av april kom vi gradvis tilbake til en slags ny normaltilstand. Alle tilbake på jobb og skuldrene kunne senkes noe. Smitten skulle ikke ta knekken på oss, ihvertfall ikke i denne omgang.    

Konsekvensene av smittebekjempelsen har kostet. Det blir ikke et «godt år» for regnskapene. Men vi har også kommet styrket ut. Vi har etablert oss på en ny lokasjon, effektivisert utviklingsprosesser og funnet nye måter å løse oppgaver. Lenge har vi innsett at vi vokser ut av lokalene vi disponerer i Riksarkivbygningen. Nå har vi kapasitet til å utvide i nye lokaler i Vestby. "Prototyping" av ny programvare blir nå publisert hver 14. dag til nettadresser alle våre kunder får tilgang til. Å jobbe sammen fra flere lokasjoner inkludert hjemmekontor har blitt mer naturlig for oss. Tidligere var det å jobbe hjemme synonymt med at man ikke var tilgjengelig. Nå «tar vi det på Teams» og dokumenter og data deles som felles ressurser vi kan jobbe flere på samtidig. Avstanden mellom hjem, kontor, leverandører og kunder har på et vis blitt kortere nettopp fordi vi ikke kan møtes fysisk.  

Etter et usedvanlig utfordrende og lærerikt halvår er det en glede å kunne ønske alle våre kunder, samarbeidspartnere og ansatte en god sommer!"

Morten A. Evensen

03. juli 2020

Kontakt oss